Garagedak isoleren: prijzen en advies

Als je overweegt om je garagedak te isoleren, dan kun je hier geld mee besparen en het brengt nadien een hoop gemak met zich mee. Als je je garagedak laat isoleren, wil je uiteraard graag weten hoe dit in zijn werk gaat en wat de dakisolatie gaat kosten.

Dakisolatie specialisten uit jouw regio!

Ontvang tot 5 GRATIS prijsoffertes

Garagedak isoleren: prijzen

Hoeveel het kost om je plat dak te isoleren is afhankelijk van meerdere factoren. Zo zal een ervaren vakman eerst de dakconstructie bekijken. Hij kan op deze manier goed bepalen welke methode van dakisolatie het meest effectief is. Hij bekijkt dan ook of de isolatie langs de binnenzijde of via de buitenzijde aangebracht moet worden. De materialen die gebruikt worden en de dikte van de dakisolatie bepalen uiteraard voor een groot gedeelte de prijs.

Gemiddelde prijs

Isoleren van een plat dak 👉 gemiddeld 3.200,- euro

De prijs is berekend op basis van een oppervlakte van ongeveer 50 m². Ben je benieuwd wat het precies gaat kosten om je dak te laten isoleren? Voor een prijs op maat kun je kunt te allen tijde vrijblijvend verschillende offertes bij ons aanvragen. Zo kun je precies bekijken welk bedrijf het meest interessant voor je is en waar de totaalprijs op uitkomt.

Hoe isoleer je een garagedak?

garagedak isoleren

Het isoleren van een plat dak verschilt heel erg van het isoleren van een schuin dak. Bij een plat dak isoleren kun je ervoor kiezen om het dak van binnenuit of van buitenaf te laten isoleren. Er zijn drie manieren om je dak te laten isoleren.

Koud plat dak

Het dak wordt via de binnenzijde geïsoleerd. Dit houdt in dat de isolatiespecialist het isolatiemateriaal onder de dakbedekking en het dakbeschot gaat plaatsen. Een minpunt bij deze isolatiestijl is dat de dakwerker met open isolatiemateriaal moet werken. Door het gebruik van minerale wollen zal de isolatiedeskundige een dikke laag moeten aanbrengen, omdat deze materialen een lage isolatiewaarde hebben.

Warm plat dak

Met deze aanpak zal de specialist de isolatie aan de bovenkant van de dragende constructie plaatsen, dus van buitenaf. Bij deze isolatiemethode is de kans op uitzetten en scheuren het allerkleinst, omdat wisseling in temperatuur weinig invloed heeft op deze vorm van isoleren. De warm dak werkwijze levert een maximale isolatiewaarde op.

Omgekeerd plat dak

Ook hier wordt de isolatie van buitenaf geplaatst. Deze isolatietechniek wordt veel toegepast bij daken die bedekt zijn met bijvoorbeeld grind of tegels en lijkt het meest op het warme dak. De reeds aanwezige dakbedekking wordt ingezet als afdeklaag, zodat het isolatiemateriaal goed blijft zitten. Op de dakbedekking komt dan het isolatiemateriaal.

Garagedak isoleren van binnenuit

Offertes dakisolatie

Hoe gaat je garagedak isoleren van binnenuit nu precies in zijn werk? De deskundige zal het isolatiemateriaal tussen de draagbalken van het dak bevestigen. Hij gebruikt glaswol of steenwol als isolatiemateriaal. Een dakwerker gaat hierbij heel secuur te werk, zodat er geen kieren en naden ontstaan. Vervolgens niet hij het papier op het hout. Op de isolatielaag komt dan een folie met een dampremmende werking die vastgemaakt wordt aan de draagbalken. Deze folie zorgt ervoor dat de isolatie niet vochtig wordt. Als laatste volgt de afwerking. Voor de afwerking kun je kiezen uit onder andere schroten of gipsplaten.

⇒ Gratis offertes voor dakisolatie

Garagedak isoleren langs de buitenzijde

Koud plat dak isolerenVeel specialisten zullen isoleren via de buitenzijde adviseren. Door deze techniek wordt de warmte overdag vastgehouden en wanneer het buiten koeler wordt, zal het langzaamaan afkoelen. Voor dakisolatie via de buitenkant kan gekozen worden voor isolatieplaten van piepschuim. Daarbovenop komt dan een laag die vochtwerend is. Dit kan bijvoorbeeld epdm, roofing of rubber zijn. Als het dak via de buitenkant wordt geïsoleerd, wordt er tevens een dampscherm onder de dakisolatie gemaakt. Op deze manier kan er geen vocht bij de isolatielaag komen, zodat het isolatiemateriaal goed zijn werk kan doen.

Bij het omgekeerd plat dak komt de isolatie op de waterkerende laag. De isolatie wordt dan beschermd door de dakbedekking. Het is belangrijk dat de isolatie bestand is tegen weersinvloeden. Vaak wordt er dan ook voor harde geëxtrudeerde polystyreenplaten ofwel XPS-platen gekozen als isolatiemateriaal.

Isolatiematerialen voor een plat dak

garage isoleren

Welke isolatiematerialen worden nu veel toegepast bij een plat dak? Om te beginnen wordt bij isolatie via de binnenzijde veel gebruik gemaakt van minerale wollen glaswol en rotswol.

Glaswol

Glaswol is goedkoop in de aanschaf, eenvoudig te verwerken en het sluit goed aan.

Rotswol of steenwol

Rotswol is iets minder goedkoop dan glaswol, maar werkt als een goede geluidsisolatie en is brandveilig. Het is leverbaar als rotswoldekens en rotswolplaten.

XPS-platen

Bij isolatie van buitenaf worden XPS-platen en PIR-platen veelvuldig ingezet. XPS-platen zijn niet alleen heel sterk, maar ze zijn ook goed bestand tegen vervorming als ze zwaar belast worden. Daarnaast krimpen ze niet en ze zetten niet uit bij hoge temperaturen. Ze worden ook vaak gebruikt bij de omgekeerd dak techniek.

PIR-platen

PIR-platen zijn heel geschikt voor platte daken. Ze isoleren heel goed, ze zijn gemakkelijk in het gebruik en je hebt geen apart dampscherm meer nodig. Ook glaswol en rotswol kom je vaak tegen bij een warm dak. Deze worden dan in de vorm van platen aangebracht.

👉 Laat je altijd adviseren door een ervaringsdeskundige. Zij weten precies welk type dakisolatie voor jouw situatie het beste is.

Besparen op de isolatie van je garagedak?

Vraag offertes aan bij verscheidene isolatiespecialisten en vind snel de juiste prijs.

Gratis offertes kan je hier aanvragen:

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type dakisolatie heb je nodig?
2. Beschrijf je project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.