Resol dakisolatie: voordelen en richtprijzen

Ga je binnenkort je dak isoleren, dan ben je vast al aan het denken over welk materiaal je nu juist zult gaan gebruiken. De keuze van materiaal is erg belangrijk, maar kiezen is door het grote aanbod niet makkelijk. Heb jij Resol isolatie al overwogen? Dit isolatiemateriaal heeft namelijk heel wat voordelen! Ontdek hieronder of Resol ook voor jou de beste keuze is!

Resol isolatie specialisten uit jouw regio!

Ontvang tot 5 GRATIS prijsoffertes

Waarom kiezen voor resol isolatie?

Een van de populairste materialen om mee te isoleren is Resol. Resol is net zoals PIR isolatie, PUR isolatie, EPS isolatie en XPS isolatie,  een kunstof dat voornamelijk gebruikt wordt in plaatvorm. Resol bestaat voornamelijk uit aardolie en aardgas en wordt samen met chemische stoffen tot hard schuim gevormd. Het is een uitstekend materiaal voor het isoleren van zowel daken, muren als vloeren.

Resol heeft de hoogste isolatiewaarde van al de mogelijke isolatiematerialen en is vooral daarom zo’n populaire keuze. Als nadeel heb je wel dat Resol erg duur is! Benieuwd naar de andere voor- en nadelen? Lees dan snel verder!

Voordelen van resol

Resol heeft heel wat voordelen die de moeite waard zijn om te ontdekken;

Groot isolerend vermogen

Een van de grootste voordelen van Resol isolatieplaten is het groot isolerend vermogen. De lambda waarden van Resol zijn slechts 020 W/mK à 0,021 W/mK. Deze lage waarde zorgt ervoor dat je de isolatieplaten dun kunt aanbrengen, hierdoor bespaar je niet alleen maar geld, maar ook ruimte uit!

Een hoge drukvastheid

Resol is een erg stevig materiaal. Doordat het zo stevig is, kan het heel wat belasting verdragen. Daardoor wordt het ook vaak gebruikt voor het isoleren van daken, voornamelijk platte daken. Want drukvastheid is bij het isoleren van daken een belangrijke vereiste!

Hoge brandweerstand

Resol heeft een hoge brandweerstand, nog veel hoger dan die van PIR of PUR platen. Ze garanderen dus je veiligheid!

⇒ Vraag een dakisolatie specialist om advies

Nadelen

Hoewel Resol isolatie heel wat voordelen heeft, zijn er ook wat nadelen waar er rekening mee moeten gehouden worden.

Vochtgevoelig

In tegenstelling tot sommige andere isolatiematerialen, is Resol niet erg goed bestand tegen vocht. Hierdoor verliest het heel wat van zijn isolerende eigenschappen wanneer het met vocht in aanraking komt.

Niet goed voor het milieu

Resol is niet de beste keuze als je opzoek bent naar een milieuvriendelijke manier om te isoleren. Tijdens de productie van Resol worden er niet veel grondstoffen gebruikt, maar het productieproces vergt veel energie. Daarnaast is Resol ook niet recyclebaar en niet biologisch afbreekbaar. Tijdens het productieproces worden verschillende schadelijke chemische stoffen gebruikt en ook deze zijn milieubelastend.

Niet flexibel

Resol komt eigenlijk alleen maar voor in de vorm van harde isolatieplaten. Deze platen maken de plaatsingsmogelijkheden beperkt, omdat ze niet flexibel zijn. Je kan Resol platen bijvoorbeeld erg moeilijk tussen twee kepers van een dakgebinte plaatsen.

Resol isolatie prijs

Spreken Resol platen je aan en ben je benieuwd naar wat ze je zullen kosten? Lees dan snel verder!

Doordat Resol een van de best isolerende materialen is die er bestaat, kan je natuurlijk niet verwachten dat het erg goedkoop is. Resol is zelfs een van de duurste materialen die je kunt kiezen. Natuurlijk moet je er ook wel mee rekening houden dat Resol platen dunner kunnen aangebracht worden dan andere isolatieplaten doordat het zo goed isoleert.

👉 De prijs van Resol platen kunnen sterk uiteenlopen. Zo heb je isolatieplaten van Resol die slechts € 9,5 per vierkante meter kosten en isolatieplaten van Resol die € 55 per vierkante meter kosten, de prijs hangt natuurlijk af van de dikte. Voor een Resol isolatieplaat met een dikte van 30 millimeter betaal je ongeveer € 11,70 per vierkante meter.

Dat is ongeveer dubbel zo duur als een XPS isolatieplaat van dezelfde dikte, maar de isolatiewaarde is dan wel beter. De Resol plaat heeft wel een isolatiewaarde van 1,4 m²K/W, terwijl XPS platen een isolatiewaarde waarde halen van slechts 0,9 m²K/W.

Resol dakisolatie

Resol is ideaal voor het isoleren van daken, voornamelijk dankzij de drukvastheid van dit materiaal. Je kunt deze isolatieplaten gebruiken voor het isoleren van een hellend of een plat dak. Hoe je ze gebruikt, hangt af van de manier waarop je isoleert.

Voordelen Resol dakisolatie

Hellend dak langs binnenzijde isoleren

Als je een hellend dak langs de binnenzijde wilt isoleren, dan kan je de platen het best onder de kepers bevestigen, want Resol platen zijn niet flexibel genoeg om te passen tussen de kepers. Er zouden zelfs koudebruggen kunnen ontstaan en dat wil je zeker vermijden!

Als je met Resol gaat werken, dan is het wel belangrijk dat je een onderdak gaat voorzien. Resol is namelijk erg vochtgevoelig en zonder onderdak kan de isolatielaag makkelijk aangetast worden, waardoor de isolatie niet langer optimaal zijn werk doet!

Hellend dak langs buitenzijde isoleren

Ga je liever je dak isoleren langs de buitenzijde? Dan moet je de isolatie langs de buitenzijde van het dakgebinte aanbrengen, juist onder de dakbedekking.

Hiervoor moet dus eerst de dakbedekking verwijderd worden. Gebruik voor het plaatsen van de isolatieplaten, eerst een dampscherm om optimale isolatie te garanderen. Resol is namelijk niet vochtbestendig genoeg! Plaats daarna de isolatieplaten in halfsteensverband en met gesloten naden op het dampscherm.

Resol isolatie plat dak

Ook voor de isolatie van een plat dak is Resol ideaal. Een van de beste eigenschappen van Resol is namelijk dat het zo’n drukvast materiaal is. Dat is vooral belangrijk voor het isoleren van een plat dak!

Gratis offertes kan je hier aanvragen:

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type dakisolatie heb je nodig?

2. Beschrijf je project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.