EPS dakisolatie: prijzen, plaatsing en isolatiewaarde

Iedereen heeft wel wat van de maatschappelijke discussie meegekregen over het verduurzamen van woningen. Gedeeltelijk worden langzamerhand zelfs bepaalde energiebesparingsmaatregelen aan woningeigenaren opgelegd en soms komen eigenaren zelf tot de conclusie om hun woning te verduurzamen.

Energiebesparing is de belangrijkste reden voor het verduurzamen van een woning. Hiermee wordt de CO² uitstoot verminderd en tevens zal het de energiekosten verlagen. De beste methode om een woning energiezuinig te maken is door deze goed te isoleren.

EPS isolatie specialisten uit jouw regio!

Ontvang tot 5 GRATIS prijsoffertes

Wat is EPS dakisolatie?

Waarom EPS isolatie plaatsen?Het isolatiemateriaal EPS is in de volksmond ook wel bekend onder de naam piepschuim. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen en bestaat uit kleine korrels die voor het grootste gedeelte uit lucht bestaan. Lucht vormt een uitstekend isolatiemateriaal en bovendien is het materiaal zeer licht en dus gemakkelijk om aan te brengen.

EPS is in korrelvorm zeer geschikt om aan te brengen in bijvoorbeeld spouwmuren en kruipruimtes. Maar het meest wordt EPS verkocht voor dakisolatie. Hiermee kunnen gemakkelijk grote oppervlaktes muren, daken en vloeren worden geïsoleerd. De platen worden geproduceerd door de korrels polystyreen te verhitten. Door de verhitting zullen de korrels aan elkaar plakken en ontstaat er een isolatieplaat dat vol zit met lucht.

Hoe meer korrels polystyreen er in de isolatieplaten zijn verwerkt, des te dikker zijn de isolatieplaten en des te beter de isolerende laag is. Naast de goede isolatiewaarde van EPS kun je van diverse andere voordelen van dit isolatiemateriaal profiteren.

Offertes van dakisolatie specialisten uit jouw regio!

EPS isolatie prijzen?

Wanneer je je woning wilt laten isoleren, dan moet je goed nadenken over het soort isolatiemateriaal dat je gebruikt. Sommige isolatiematerialen zijn erg duur en andere vormen van isolatie kunnen goedkoop zijn. Je kunt een goedkoop isolatiemateriaal vinden, maar dan moet je nog wel letten op de isolatiewaarde. Als de isolatiewaarde niet goed is, dan ben je uiteindelijk nog duur uit. Met platen EPS heb je een relatief goedkope vorm van isolatiemateriaal en de isolatiewaarde van EPS platen is hoog.

De EPS isolatie prijs is onder andere afhankelijk van het aantal vierkante meters dat je nodig hebt en de dikte van de isolatieplaten. Dikkere EPS isolatieplaten zullen duurder zijn dan dunnere platen. Gemiddeld zal een EPS isolatieplaat ongeveer 10 centimeter zijn.

👉 De verwachte EPS isolatie prijs per m2 zal rond de € 10,- liggen. Houdt er wel rekening mee dat als je de EPS isolatie laat aanbrengen door een vakman, de prijs ook zal oplopen. Ga dan uit van een gemiddelde EPS isolatie prijs per m2 van € 20,-.

Particulieren in Nederland kunnen vanaf september 2019 gebruik maken van verschillende dakisolatie subsidies. Eerst en vooral heb je de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze subsidie is in het leven geroepen om woningeigenaren te ondersteunen met het isoleren van hun woning. Hiermee kan een deel van de investering worden terugverdiend.

Heb je geen spaargeld om te isoleren? Via dezelfde regeling kun je ook gebruik maken van de Energiebespaarlening. Dit is een zeer goedkope lening die specifiek bedoeld is om te investeren in isolerende maatregelen voor een woonhuis. De rente van de lening is veel lager dan een reguliere lening en tevens boetevrij voor het geval je eerder wilt aflossen.

⇒ Vraag een dakisolatie specialist om advies

Waarom EPS platen plaatsen?

EPS isolatie plaatsen heeft vele voordelen.

  1. Ten eerste natuurlijk de gemakkelijk hanteerbare isolatieplaten. Doordat de platen zeer licht in gewicht zijn kun je bijvoorbeeld gemakkelijk de kruipruimte isoleren met EPS platen.
  2. EPS platen snijden gaat heel gemakkelijk, zodat je de isolatieplaten ook in kleine hoeken kunt plaatsen.
  3. Ook EPS platen als vloerisolatie gaat prima. Ondanks het lichte gewicht van de isolatieplaten zijn ze wel beloopbaar en kun je er gemakkelijk een vloerbedekking overheen plaatsen.
  4. De prijs van goedkope EPS isolatie weegt ook niet op tegen andere vormen van isolatiemateriaal.
  5. Verder is EPS isolatie bestand tegen rotting en schimmels en zijn de platen ongevoelig voor vocht. EPS platen zijn daarom ook goed in vochtige ruimtes, zoals een badkamer te verwerken.
  6. Ook met EPS isolatie brandveiligheid is niets aan de hand. De isolatieplaten zijn brandvertragend, zodat je je woning tevens tegen brandgevaar beschermd.
  7. Tenslotte is EPS gemakkelijk om te recyclen. Dit maakt EPS overigens niet het perfecte milieuvriendelijke isolatiemateriaal.

Het proces van vervaardigen van de platen EPS is wel belastend voor het milieu. Dit is dan één van de weinige nadelen van EPS.

Isolatiewaarde EPS platen

Wat is EPS isolatie?

De isolatiewaarde van EPS platen is goed te noemen, maar er zijn beperkingen. Het is sowieso bewonderenswaardig dat zulke lichte isolatieplaten een hoge isolatiewaarde hebben.

Maar EPS isolatieplaten hebben in tegenstelling tot isolatieplaten van ander materiaal niet de hoogste isolatiewaarde. Wanneer je de verschillende waardes met elkaar vergelijkt, zul je zien PUR isolatieplaten en PIR isolatie een veel hogere isolatiewaarde hebben.

Hoewel EPS wel een goede isolatiewaarde heeft, kun je in enkele gevallen niet aan de gewenste isolatiewaardes komen na het installeren van EPS isolatieplaten. Dit kun je oplossen door te kiezen voor dikkere isolatieplaten van EPS.

Het nadeel hiervan is dat de platen minder handzaam worden om te gebruiken. Een voordeel is wel dat EPS isolatieplaten niet of nauwelijks zullen verouderen. Eenmaal aangebracht zul je hier je leven lang plezier van hebben.

Het is zelfs mogelijk om gebruikte EPS platen te gebruiken als je deze goedkoper kunt aanschaffen. Ook na jaren gebruik zullen EPS isolatieplaten niets van de isolatiewaarde verliezen.

Goedkope EPS isolatie? Vergelijk offertes!

Ga je EPS platen kopen, dan zul je relatief goedkoop uit zijn. Als je een klein beetje handig bent, dan zijn de isolatieplaten ook gemakkelijk om zelf aan te brengen. Hiermee kun je veel geld op arbeidsuren besparen.

Maar niet iedereen is even handig of heeft tijd om EPS platen te bevestigen. Je kunt de isolatieplaten dan door een isolatiespecialist laten plaatsen. Het is dan wel even opletten op de prijs.

Een expert inschakelen kan de kostprijs namelijk verhogen. Het is daarom belangrijk om van verschillende experts een offerte op te vragen. Je kunt de offertes dan gemakkelijk naast elkaar leggen en een keuze maken uit de goedkoopste specialist.

Gratis offertes kan je hier aanvragen:

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welk type dakisolatie heb je nodig?

2. Beschrijf je project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.