Dakisolatie offertes aanvragen | Hoe doe je dit en waarop letten?
Het isoleren van het dak van je woning levert je veel op. Zo is de besparing op de energiekosten een van de belangrijkste voordelen, maar profiteer je ook van een verhoogd wooncomfort. Ben je benieuwd welke opties er zijn voor dakisolatie en hoeveel je voor deze klus betaalt? Dan kun je het best offertes aanvragen bij isolatiespecialisten in de buurt. Ontdek in dit artikel hoe je dakisolatie offertes aanvraagt, welke aandachtspunten er zijn en hoe je een geschikt en ervaren isolatiebedrijf vindt!
Aandachtspunten bij dakisolatie offertes
Voordat je een dakisolatie offerte gaat aanvragen, is het goed om eerste enkele zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Zo is het allereerst belangrijk om na te gaan of je dak geschikt is voor isolatie. Is je dakbedekking nog in goede staat of moet deze vervangen worden? Is er al isolatie aanwezig die eerst verwijderd moet worden? Zijn er eventuele bijzonderheden waarmee rekening moeten worden gehouden? Het is goed om dit mee te nemen in de offerteaanvraag en advies te vragen. Andere punten waar je over na moet denken zijn:
- Welke isolatiemethode is geschikt voor mijn dak?
- Welke isolatiematerialen kunnen het best gebruikt worden?
- Wat is de gewenste isolatiewaarde van de dakisolatie?
Wat kan niet ontbreken op een dakisolatie offerte?
Via ons offerteformulier kun je eenvoudig offertes aanvragen voor dakisolatie. Vervolgens krijg je meerdere offertes van installateurs en ontvang je prijsvoorstellen die aansluiten bij jouw wensen. De volgende stap is om de offertes te vergelijken. Waar let je allemaal op en welke info moet er allemaal vermeld staan op de offerte? We bespreken de belangrijkste punten hieronder.
1. De prijs
De prijs is natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen van een offerte. Hierdoor zie je direct welke kosten je gaat maken voor het isoleren van je platte of schuine dak en of dit binnen je budget valt. Het is hierbij belangrijk om na te gaan of alle kosten vermeld staan op de offerte. Zijn er eventuele bijkomende werkzaamheden? Loop dan na of ook dit is meegenomen in de totale kosten.
2. Omschrijving van de werkzaamheden
Op een goede offerte staat ook altijd een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden. Welke klussen moeten er allemaal uitgevoerd worden om het dak van je woning naar wens te isoleren? Het is hierbij wenselijk dat het hele traject van begin tot eind wordt beschreven. Denk hierbij ook aan eventuele voorbereidende werkzaamheden en de afwerking.
3. Omschrijving van de materialen
Het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt, is ook een belangrijk onderdeel van de offerte. Het materiaal bepaalt namelijk voor een deel de kosten van de hele klus. Kijk goed na of het gewenste isolatiemateriaal voor het dak beschreven staat in de offerte, inclusief certificering, hoeveelheden, isolatiewaarden en de oppervlakte van het dak van de woning.
4. Branchevereniging
Veel aannemers voor dakisolatie zijn aangesloten bij een branchevereniging. Dit geldt ook voor isolatiebedrijven. Hierdoor ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit, omdat aangesloten bedrijven moeten voldoen aan specifieke eisen en voorwaarden. Controleer dus of het bedrijf is aangesloten en of dit vermeld staat op de offerte. Bekende brancheverenigingen zijn bijvoorbeeld VENIN en Vebidak.
5. Garanties en voorwaarden
De garanties en leveringsvoorwaarden van het bedrijf dienen ook op offerte vermeld te staan. Afhankelijk van de brancheverenging waarbij het bedrijf is aangesloten, kan het aantal jaar garantie verschillen. Controleer dit altijd goed op de offerte of vraag het na bij het bedrijf zelf.
Wat kost het gemiddeld per m2 om je dak te laten isoleren?
De beste manier om te achterhalen wat de prijs is van dakisolatie, is door offertes aan te vragen. Toch is het fijn om alvast een beeld te hebben van de dakisolatie kosten. Daarom hebben we de gemiddelde kosten voor je op een rij gezet. Het laten isoleren van een dak kost tussen de € 50 en € 110 per m². Dit is inclusief montage en btw. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de totaalprijs. Denk hierbij aan het type dak, de soort dakisolatie en het isolatiemateriaal.
Welke subsidies zijn er voor dakisolatie?
Voor dakisolatie is er een landelijke subsidie beschikbaar, namelijk de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Dit is een subsidieregeling vanuit de overheid met als doel om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Er zijn wel verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen om voor deze subsidie in aanmerking te komen. Zo moet de dakisolatie een bepaalde isolatiewaarde behalen. Controleer op de offerte of er rekening gehouden is met deze subsidievoorwaarden.
Btw-verlaging op kosten voor arbeid
Naast subsidie heb je voor de isolatie van je dak ook recht op btw-verlaging. Dit geldt alleen voor de arbeidskosten. Je betaalt op de arbeidskosten het lage tarief van 9% in plaats van 21%. Hierdoor komt de investering lager te liggen. Het verlaagde btw-tarief zou op de offerte vermeld moeten staan, dus loop ook dit altijd goed na.
Vind een isolatie aannemer met gratis offertes
Wil je profiteren van een lagere energierekening en alle andere voordelen van dakisolatie, en zoek je een professionele en ervaren specialist die hierbij kan helpen? Vul dan ons formulier in, kom in contact met verschillende vakspecialisten in jouw regio en ontvang vrijblijvend offertes en advies op maat. Vergelijk eenvoudig de prijzen, vind de beste deal en bespaar op jouw project!