Beste dakisolatie schuin dak: werkwijzen en prijzen

Heb jij een schuin dak, maar is deze nog niet geïsoleerd? Dan gaat er onnodig veel warmte verloren. Via het dak kan wel 30% van de warmte verdwijnen. Warme lucht stijgt immers altijd op. Dat is zonde voor jouw portemonnee én voor het milieu. Daarnaast woon je in een goed geïsoleerd huis een stuk comfortabeler. In de zomer blijft het koeler en in de winter blijft het warmer. Jouw dak goed laten isoleren is dan ook zeker een investering die je veel gaat opleveren. Niet alleen bespaar je op jaarbasis vele honderden euro’s, ook zul je aangenamer wonen. Maar waar moet je rekening mee houden bij de isolatie van een schuin dak? Moet je een schuin dak isoleren aan de buitenzijde of kun je een schuin dak isoleren van binnenuit? Uit welke isolatiematerialen kun je kiezen? En welke kosten zijn hier aan verbonden? We leggen het je graag uit.

Dakisolatie specialisten uit jouw regio!

Ontvang tot 5 GRATIS prijsoffertes

Beste dakisolatie schuin dak: prijzen

De kosten voor de dakisolatie van een schuin dak zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zo maakt de werkwijze veel uit. Laat je een schuin dak isoleren aan de buitenzijde? Dan ben je gemiddeld genomen duurder uit dan bij een schuin dak isoleren van binnenuit. Ook het type isolatiemateriaal, de manier van afwerking, het type van jouw woning en de uurprijs van de vakman spelen mee. Als je isolatie van een schuin dak overweegt is het dus altijd aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende professionals. Dan weet je zeker dat je de beste prijs en de beste werkwijze voor jouw schuine dak krijgt. Gemiddeld genomen kun je rekening houden met onderstaande prijzen. De manier van isoleren, het type woning en het soort en de dikte van het isolatiemateriaal spelen allemaal een rol in de uiteindelijke prijs. Houd er rekening mee dat de daadwerkelijke prijs per vakman en per situatie kan afwijken.

Manier van isoleren Gemiddelde kosten per vierkante meter
Isoleren aan de buitenzijde €40,- tot €60,-
Isoleren aan de binnenzijde €20 tot €50,-

Kosten schuin dak isoleren langs binnenzijde

Een schuin dak laten isoleren vanaf de binnenkant is een eenvoudigere klus dan via de buitenkant. Bij isolatie vanaf de buitenkant moet je rekening houden met extra werk, zoals het aanpassen van dakgoten en het verwijderen en opnieuw plaatsen van dakbedekking.

Type woning Gemiddelde kosten
Tussenwoning €4.000,-
Hoekwoning €4.600,-
Vrijstaande woning €8.300,-

Hoe groter jouw woning is, hoe duurder de isolatie ook zal worden. Maar tegelijkertijd zal bij een vrijstaande woning de energie- en geldbesparing ook een stuk hoger liggen dan bij een rijtjeswoning.

Kosten per isolatiemateriaal

Type isolatiemateriaal Gemiddelde prijs per vierkante meter
Glaswol €10,- tot €20,-
Steenwol €20,- tot €35,-
PUR-schuim €15,- tot €30,-
PIR-platen €25,- tot €30,-
EPS-platen €10,- tot €20,-

De daadwerkelijke prijs voor isolatiemateriaal is afhankelijk van de dikte van het materiaal. Hoe dikker het materiaal, hoe beter de isolatiewaarde zal zijn. Het is dus verstandig om hier goed naar te kijken, zodat je optimaal van de besparing kan genieten.

Manieren om een schuin dak te isoleren

Waarom glaswol dakisolatie plaatsen?

⇒ Gratis offertes voor dakisolatie


Er zijn twee verschillende manieren om je schuine dak te laten isoleren. Een schuin dak isoleren aan de binnenzijde is eenvoudiger en goedkoper dan aan de buitenzijde. De gebruikte materialen voor beide manieren zijn ook anders. Isolatie aan de buitenzijde wordt vaak gedaan in combinatie met andere verbouwingswerkzaamheden. Het isoleren aan de binnenzijde is niet zo’n lastige klus voor een vakman. Aan de binnenzijde van het dak wordt een constructie van hout of metaal geplaatst. Hier kan vervolgens het isolatiemateriaal tussen worden geklemd. Na de isolatielaag moet soms nog een apart dampscherm worden geplaatst. Dit is niet nodig als het isolatiemateriaal al een dampremmende laag heeft. Vervolgens moet het nog mooi worden afgewerkt. Voor de afwerking kan worden gedaan met elk plaatmateriaal. Hier heb je dus de keuze uit gipsplaten, maar ook kunststof platen of houten panelen zijn mogelijk. Voor de afwerking is het vooral belangrijk dat je iets kiest wat je zelf mooi vindt, voor de isolatiewaarde maakt dit eigenlijk weinig uit. Bij het isoleren van een wat ouder dak is het nog belangrijk dat er gekeken wordt of er een onderdak aanwezig is. Een dak met leien dakbedekking of dakpannen is namelijk niet volledig water- en winddicht. Een onderdak zorgt ervoor dat het isolatiemateriaal niet nat kan worden. Bij nieuwere daken is een onderdak standaard aanwezig, maar bij oudere daken wil deze nog wel eens ontbreken. Dan zal deze, voor er kan worden begonnen met isoleren, eerst geplaatst moeten worden.

Schuin dak isoleren binnenzijde

Dakisolatie: offerte aanvragen

De isolatie van een schuin dak aan de binnenzijde wordt vaak gedaan door middel van isolatiedekens van glaswol. Dit materiaal is relatief goedkoop, is eenvoudig aan te brengen en is ook ecologisch gezien een goede keuze. Glaswol wordt namelijk gemaakt van gerecycled glas. Maar ook andere isolatiematerialen worden veel gebruikt. Denk hierbij aan PUR-schuim, isolatieplaten, steenwol of EPS-platen. Wat de beste dakisolatie voor een schuin dak is, is afhankelijk van het materiaal van de dakconstructie. Heb je een ventilerende constructie? Dan kies je voor ander materiaal dan bij een betonnen constructie. Een professional kan je hier goed in adviseren. Ook voor de afwerking heb je de keuze uit verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld gipsplaten. Ook hierin kan een vakman je goed adviseren over de mogelijkheden.

Schuin dak isoleren buitenzijde

Een schuin dak via de buitenzijde laten isoleren is een stuk grotere klus dan via de binnenzijde. Het isolatiemateriaal wordt onder de dakbedekking geplaatst, waardoor je bij na-isolatie dus ook de volledige dakbedekking verwijderd en opnieuw geplaatst moet worden. Bij nieuwbouw is isolatie vanaf de buitenzijde dus een stuk beter betaalbaar. Kies je er toch voor om bij een bestaand dak nog aan de buitenzijde isolatie aan te brengen? Dan zijn PIR-renovatieplaten een goede en snelle manier van isoleren. Ook folie-isolatie en gespoten isolatie zijn een mogelijkheid.

Isolatiematerialen dakisolatie schuin dak

Voor de isolatie van een schuin dak heb je dus de keuze uit verschillende soorten isolatiemateriaal.

  • Isolatieplaten voor een schuin dak zijn een veel gebruikte soort isolatiemateriaal.
  • Glaswol of steenwol
  • Gipsplaat
  • Kant-en-klaar systemen
  • Houten of kunststof panelen

Alles is afhankelijk van jouw voorkeuren en de specifieke situatie van jouw dakconstructie.

Het nut van dampremmende folie

Dampremmende folie aanbrengen op een schuin dak is ook belangrijk voor een succesvolle isolatie. Dampremmende folie wordt aan de warme zijde onder de afwerking aangebracht. Een dampremmende laag zorgt ervoor dat je geen last krijgt van vochtproblemen. Het zorgt ervoor dat warme en vochtige lucht niet in het isolatiemateriaal of de dakconstructie kan komen. Hiermee voorkom je schimmelvorming. Tegelijkertijd maakt het je woning ook beter luchtdicht. Dampremmende folie aanbrengen bij een schuin dak is alleen niet nodig als er al een dampremmende laag bij het isolatiemateriaal zit.

Waarom moet je een schuin dak isoleren?

Waarom kiezen voor PUR isolatie?

Een schuin dak isoleren heeft veel voordelen.

  • Besparen op je energierekening: Gemiddeld genomen kan een goede dakisolatie je wel €700,- per jaar opleveren. De investering van de isolatie verdien je dus binnen enkele jaren gemakkelijk terug.
  • Fijner wonen: In de winter blijft de warmte beter binnen, terwijl in de zomer de warmte juist goed buiten blijft. Zo profiteer je het hele jaar van een beter woonklimaat. Door de isolatie van jouw dak zal je woning ook meer waard worden, mocht je deze willen verkopen.
  • CO2 uitstoot flink verminderen: Dat is goed voor het klimaat. Zo draag je eenvoudig jouw steentje bij aan het tegengaan van klimaatveranderingen.

Vraag advies

Jouw schuin dak laten isoleren is dus een slimme investering die je binnen een aantal jaren terug zal verdienen. Maar dan moet de klus wel goed uitgevoerd worden. Er moet een goede keuze gemaakt worden tussen alle verschillende isolatiematerialen. Ga jij een

schuin dak isoleren en afwerken met gipsplaat of kies je toch voor andere isolatieplaten voor een schuin dak? Is isolatie van een schuin dak aan de binnenzijde voor jou de beste optie of combineer je het met andere werkzaamheden aan jouw dak, waardoor isoleren aan de buitenzijde interessanter wordt? De beste dakisolatie voor een schuin dak is afhankelijk van zoveel factoren dat het lastig kan zijn om de juiste keuzes te maken. In dat geval is advies vragen aan een vakman een goed idee. Deze heeft zoveel ervaring met het isoleren van daken, dat hij je altijd van goed advies kan voorzien.

Daarnaast is het slim om offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Zo weet je zeker dat je naast het juiste advies ook de beste prijs voor de klus zal betalen.

Bespaar op je dakisolatie en vraag gratis offertes aan dakspecialisten

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type dakisolatie heb je nodig?

2. Beschrijf je project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.